Oslabená imunita u detí – tri veci, ktoré vám s tým pomôžu

Mnoho rodičov trápi oslabená imunita u detí a neustále striedanie chorôb. Prečítajte si, čo zaberá a kadiaľ cesta nevedie.

Oslabená imunita u detí – tri veci, ktoré vám s tým pomôžu

Je dôležité pochopiť, ako imunita funguje

Popravde, je to taká komplikovaná téma, že by na to človek potreboval kurz. Imunitný systém je súborom faktorov, ktoré chránia telo pred vonkajšími i vnútornými vplyvmi, zároveň ale neexistuje človek, ktorý by mal takú dokonalú imunitu, ktorá by mu zaistila nulový počet ochorení. 

Bohužiaľ neexistuje látka, o ktorej by sa dalo povedať, že 100 % posilní imunitu. Jednak nič nemá takú moc, najmä je to ale vždy otázka viacerých faktorov a výživové doplnky sú len jedným z nich. Môžu sa ale postarať o celkový zdravotný stav jedinca a tým do seba zapadnú všetky dieliky skladačky.

1. S babskými radami buďte opatrní

Oslabená imunita u detí trápi asi každého druhého rodiča. V snahe s tým bojovať sme odhodlaní skúsiť čokoľvek. Bohužiaľ, často sú to iba experimenty. Najrôznejšie bylinkové čaje a tinktúry, cesnak naložený v mede alebo podomácky vyrobené sirupy za účinné považovať nemožno – nie je v nich totiž nič, čo by bolo vedecky doložené. 

Preukázateľný pozitívny vplyv na imunitu detí má napríklad vitamín D alebo vitamín C. Ich účinky sú skúmané dlhá desaťročia. 

2. Vitamín D je veľmi potrebný, ale populácia ho má málo

Déčko sa odporúča suplementovať už dojčatám. Okrem toho, je že dôležité pre imunitný systém, má ďalšiu úlohu: podporuje ukladanie vápnika do kostí a zubov a tým sa zabezpečuje ich odolnosť. To je potrebné o to viac na začiatku života, pretože kosti rýchlo rastú a silnejú.

deti hrajúce sa na lúke

Vitamín D je pre deti i dospelých nedostatkový tovar. Uvádza sa, že ho má málo až 9 z 10 našich občanov. Trávime totiž málo času vonku, ale najmä sa naša krajina nachádza v klimatickom páse, kde je počas roka málo slnečných dní. Okrem to je bezpečnejšie vitamín D suplementovať.

Slniečko je síce potrebné, zároveň je tu nemalé riziko vzniku závažných kožných ochorení.

3. Nezabúdajte ani na Céčko

Vitamín C podporuje funkciu imunitného systému a tiež tvorbu kolagénu, ktorý je potrebný na stavbu kostí a chrupaviek. Je to tiež účinný antioxidant a v neposlednom rade pomôže proti únave. Vitamín C je na oslabenú imunitu jeden z najlepších prostriedkov.

Céčko sa dá doplniť vďaka ovociu a zelenine. Bohužiaľ sa čiastočne vytráca tepelnou úpravou a pretože ide o vitamín rozpustný vo vode, neukladá sa v tele do dlhodobých zásob. Preto je dôležité myslieť na jeho pravidelný príjem a denne zjesť niekoľko porcií ovocia a zeleniny.


 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa