Najlepšie vitamíny na imunitu pre deti? Zistili sme, ktoré to sú!

Podpora obranyschopnosti detí je témou pre väčšinu rodičov. V tomto článku sme sa zamerali na najlepšie vitamíny pre deti na imunitu, ale tiež na iné dôležité aspekty.

Najlepšie vitamíny na imunitu pre deti? Zistili sme, ktoré to sú!

Imunita je jeden veľký celok

Predstaviť si ju môžeme ako veľkú, komplikovanú skladačku. Čím viac dielikov máme pohromade, tým je obranyschopnosť odolnejšia. Jednotlivé dieliky sú skutočne rôznorodé – rovnako, ako možnosti podpory imunity. Je preto dobré uvedomiť si, že je potrebné zamerať sa na imunitu z mnohých uhlov pohľadu. V skratke povedané – nestačí výživový doplnok, ani nás nespasí otužovanie a dobrá fyzička tiež nebude zárukou, že deti nebudú choré.

Berte tiež do úvahy, že vo vývoji detí dochádza k obdobiam, kedy sú prirodzene choré viac a je to tak v poriadku. Imunita sa musí učiť, aby sa postupne stala silnou. 

Čo všetko podporí imunitu detí?

Je toho skutočne veľa. Ako teda na to? Jednoducho je to celé o tom, držať sa zdravého životného štýlu všeobecne. Imunitu zázračne nevylepšia jednorazové kroky. Pohybujte sa s deťmi denne na čerstvom vzduchu, učte ich láske k pohybu a športu. Starajte sa o ich duševné zdravie, pretože boľačky na psychike sa veľmi často prejavia práve na obranyschopnosti. Jedzte rozumne – nie je dôvod úplne eliminovať cukor alebo múku, ako je dnes v móde. Kľúčom na úspech je naučiť sa jesť všetko, ale múdro zvoliť množstvo. Nedeľňajšia bábovka u babky je úplne v pohode, ak zje dieťa normálne množstvo a dá si k nej napríklad jogurt. Na čo by ste sa mali orientovať, je dostatok čerstvej zeleniny a ovocia v jedálnom lístku. Práve odtiaľ získavame najlepšie vitamíny pre deti na imunitu.

Pamätajte na čerstvosť, pretože tepelne upravené potraviny sú na vitamíny chudobnejšie (z výživového hľadiska ale stále hodnotné!).

Ktoré sú najlepšie vitamíny pre deti na imunitu?

Svoju rolu pochopiteľne hrajú úplne všetky vitamíny, teda A, B, C, D, E a K. Potrebuje ich každý človek na svete a výpočet ich účinkov by bol veľmi obsiahly. My sa preto zameriame na dva vitamíny, ktoré sú pre imunitu predsa len o niečo dôležitejšie:

  • Vitamín C sa priamo podieľa na normálnej obranyschopnosti človeka. Je dobrý na zníženie miery únavy a vyčerpania, podieľa sa na vstrebávaní železa a je dobrý na podporu tvorby kolagénu. Céčko preto ocení aj pohybový aparát. V neposlednom rade prospieva zdravým ďasnám a zubom. 
  • Vitamín D - podporuje funkciu imunitného systému a okrem toho sa podieľa v tele na hospodárení s vápnikom. To znamená, že vďaka nemu máme kvalitnú kostnú hmotu a zuby. U detí v období rastu je veľmi prospešný. Uvádza sa, že väčšina ľudí trpí nedostatkom vitamínu D a tak nie je od veci ho doplňovať pravidelne.

Stále viac detí má psychické problémy

A to má na telesné zdravie obrovský vplyv. Prečo tomu tak je, to by bolo na dlhé rozprávanie. Na nás je zodpovednosť prípadné duševné problémy neprehliadnuť a včas ich riešiť. Súvislosťou medzi psychikou a fyzickou schránkou sa zaoberá psychosomatika. Tak nám ukazuje, že napr. depresie sa prejavujú aj zníženou obranyschopnosťou. Na takto zakorenené problémy žiadna zázračná tabletka neexistuje. Predchádzajme preto nepríjemnostiam a venujme sa dôsledne prevencii – drobné kroky každý deň v podobe hodiny plávania alebo zdravej desiatej do školy spoločne urobia detskej imunite veľkú službu.

V tomto článku sme sa orientovali na deti. Ale spomínané odporúčania pre zdravú imunitu fungujú aj na dospelých. Veď sme pre deti vzorom a ak bude o svoju obranyschopnosť dbať každý člen rodiny, len tak nejaká nádcha nebude mať šancu!


OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa